Cajsa Warg

Recept på Stekta Jordärtskockor med persilja

Jordärtskockor förwällas och skalas,
sedan doppas de uti sönderklappade ägg och wältras uti hwetemjöl.
 
Då hafwer man smält smör tillreds uti pannkakspannan och lägger dem däruti samt låter dem blifwa gulbruna.
Sedan tagas de upp , och då lägges persilja, hwarifrån de grofwa stjelkarna äro plockade, i pannan igen.
 
Låt henne stekas till dess hon något styfnar.
 
Ärtskockorna läggas på fatet och garneras med persiljan.
Detta smakar bäst då det är varmt.

Är du vad du äter?

När jag var barn och familjen plockade hallon brukade mamma säga att man inte skall oroa sig för hallonmaskarna.

Det är hallon i dem med, hävdade hon. Är det så? Och vad hade man att säga om saken på 1700-talet? Det är en avsevärd skillnad

på en hallonmask och den sorten som lever i ost. Om de maskar som lever i ost finns dock en vetenskaplig utsaga.